Serc

Nieuweroord

Nieuweroord (Neieroord)

Nieuweroord heeft sportvelden en een protestants-christelijke basisschool maar verder weinig eigen voorzieningen. Bezienswaardig is wel de Nederlands Hervormde Rehobothkerk.

Van 1923 tot 1926 graven 900 arbeiders met schop en kruiwagen vanaf de Verlengde Hoogeveense Vaart het zestien kilometer lange Linthorst Homankanaal als verbinding naar de Beilervaart. Dit kanaal wordt in 1970 gesloten voor de scheepvaart. In de eerste helft van deze eeuw ontwikkelt Nieuweroord zich tot een agrarisch dorp. Na de Tweede Wereldoorlog gaan steeds meer inwoners werken in de industrie in Hoogeveen. In 1967 wordt het dorpshuis De Vuurkörf geopend, dat gezien wordt als een symbool van de saamhorigheid van de mensen in Nieuweroord.

Internet Warenhuis Hoogeveen

Mode, schoenen, tassen, speelgoed, computers, TV's en zelfs Last Minute Vakanties. Het Internet warenhuis heeft ook altijd de meest recente kortingscodes en vandaag besteld voor 17.00 dan heeft u het morgen al thuis.

Het Internet-Warenhuis is de plaats waar u eens even lekker kunt winkelen van uit uw gemakkelijke stoel. Het Internet-Warenhuis is ook de plaats waar het echt niet goedkoper kan.

Bezoek het Internet warenhuis Hoogeveen

Scholen in Nieuweroord

De Hoeksteen

Hoogeveense Vaart 34

7912 TB Nieuweroord

0528–341405

De vlag van Nieuweroord

Op woensdagavond 20 Juli 2011 werd de nieuwe vlag van Nieuweroord gepresenteerd. De vlag ontworpen door de inwoners zelf. Het idee kreeg op de smederijverkiezing een jaar ervoor voldoende stemmen om te kunnen worden gerealiseerd. De bedenkers van de vlag zijn Gerard Drenth, Gerard de Haan en Alfred Mulderij. 

De rood-witte kleur is afgeleid van de vlag van Drenthe. De kroon staat voor gemeente Hoogeveen, de paarden staan voor Westerbork, dit omdat Nieuweroord eerder bij de gemeente Westerbork hoorde. De 3 bergeenden staan voor de school De Hoeksteen. De groene tak staat voor de kerk, de vuurkorf voor het dorpshuis (De Vuurkorf) en de sluis staat gewoon voor de sluis. De bruine vlakken in de vlag staan voor het veen en de gele vlakken staan voor het koren. Elk gezin van Nieuweroord krijgt een vlag.