Serc

Nieuw Moscou

Nieuw Moscou

Nieuw Moscou heeft 480 inwoners. Vermoedelijk is de naam Nieuw Moscou ontstaan halverwege de 19e eeuw, toen in Rusland de Krimoorlog werd uitgevochten. Net over de grens met Overijssel ligt de plaats De Krim, die vermoedelijk ook haar naam aan deze oorlog te danken heeft. De buurtschap kreeg deze naam omdat het zo ver weg van de bewoonde wereld (de plaats Hoogeveen) lag. Oorspronkelijk was er slechts één huis dat de naam Moscou droeg. Pas later werd de naam Moscou algemener gebruikt. Rond de Tweede Wereldoorlog kende de buurtschap Moscou officieel nog maar 6 huizen. De term "Nieuw Moscou" dateert van na de Tweede Wereldoorlog. Het gebied waar Nieuw Moscou ligt, werd mogelijk al in de prehistorie bewoond. In 1637 was er voor het eerst moderne activiteit in het gebied, nadat in 1635 was afgesproken dat de Compagnie der 5000 morgen het gebied zou gaan beheren. Maar omdat het accent lag op de turfwinning in Hollandscheveld zou het nog geruime tijd duren voordat Nieuw Moscou bewoond werd. De eerste bewoner kocht in 1779 een stuk grond.

Internet Warenhuis Hoogeveen

Mode, schoenen, tassen, speelgoed, computers, TV's en zelfs Last Minute Vakanties. Het Internet warenhuis heeft ook altijd de meest recente kortingscodes en vandaag besteld voor 17.00 dan heeft u het morgen al thuis.

Het Internet-Warenhuis is de plaats waar u eens even lekker kunt winkelen van uit uw gemakkelijke stoel. Het Internet-Warenhuis is ook de plaats waar het echt niet goedkoper kan.

Bezoek het Internet warenhuis Hoogeveen